Bemutatkozás

Köszöntelek a weboldalamon, engedjétek meg, hogy pár mondatban bemutatkozzak nektek. Horn Mercédesz vagyok, okleveles kutyakozmetikus. A kutyák szeretete egész eddigi életemet végig kísérte, egészen kiskoromtól kezdve mindig volt a családban egy kis kedvenc. Már nagyon kicsi koromban is különös vonzalmat éreztem a kutyák iránt. Nem is volt kérdés, hogy később ilyen területen szeretnék majd elhelyezkedni. Jelenleg 3 kutyussal élek együtt, 2 Border Collie; Holly és Nina és egy Bolognese , Zsömi személyében. Zsöminek rengeteget köszönhetek, nagyon sokat tudtam gyakorolni rajta, a vizsga munkámat is rajta mutattam be és ő hősiesen tűrte a megpróbáltatásokat.
2015-ben végeztem el a kutyakozmetikusi tanfolyamot a Tapis oktatásnál. Amint megkaptam az oklevelem rögtön munkába is álltam és megnyitottam az első szalonomat Balatonfüreden. Igyekszem a munkám során precízen dolgozni, a gazdik elképzeléseit figyelembe véve dolgozom. Járok továbbképzésekre, szemináriumokra, hogy minél szebb munkát tudjak kiadni a kezeim közül.

A kozmetika mellett nagy szerelem lett a kutyakiállítás is. 2016-ban választottam ki Hollyt, egy nagyon szuper Border Collie kennelből. Rendkívül okos, értelmes, kiegyensúlyozott kiskutya. Vele kóstoltam bele a kiállítások világába, ami szépen lassan beszippantott. Holly már több ország championja, illetve Junior Best in Show győztes amire nagyon büszke vagyok. A kiállításokon ismerkedtem össze jelenlegi párommal, aki Balassagyarmaton él és Holly gyönyörű tesójának, Ninának a gazdija. Így jött az ötlet egy következő kutyakozmetika nyitására. 2018-ban megnyitottam Balassagyarmaton a kozmetikát. Így hát két helyen dolgozom felváltva, heti váltásban.

Nálam a gazdi maradhat a kozmetikában a szépítkezés közben, ha szeretne, megnézheti, hogy dolgozom. A legjobbat szeretném nyújtani minden gazdinak és kutyusának, igyekszem tanácsokkal ellátni a gazdikat nem csak szőrápolásban, hanem bármilyen más témában.
Remélem hamarosan találkozunk!