Kutyakozmetika Balatonfüred

A legjobbat tudásomat nyújtom minden gazdinak és kutyusának, tanácsokkal látom el a gazdikat nem csak szőrápolásban, hanem bármilyen más témában.

  • Szaktanácsadás

  • Ph-semleges kutyabarát anyagok

  • 5 év tapasztalat

OKLEVELES KUTYAKOZMETIKUS

Vedd fel velem a kapcsolatot

Kapcsolat

Bemutatkozás

Köszöntelek a weboldalamon, engedjétek meg, hogy pár mondatban bemutatkozzak nektek. Horn Mercédesz vagyok, okleveles kutyakozmetikus. A kutyák szeretete egész eddigi életemet végig kísérte, egészen kiskoromtól kezdve mindig volt a családban egy kis kedvenc. Már nagyon kicsi koromban is különös vonzalmat éreztem a kutyák iránt. Nem is volt kérdés, hogy később ilyen területen szeretnék majd elhelyezkedni. Jelenleg 2 kutyussal élek együtt, egy Border Collie; Holly és egy Bolognese , Zsömi személyében. Zsöminek rengeteget köszönhetek, nagyon sokat tudtam gyakorolni rajta, a vizsga munkámat is rajta mutattam be és ő hősiesen tűrte a megpróbáltatásokat.
2015-ben végeztem el a kutyakozmetikusi tanfolyamot a Tapis oktatásnál. Amint megkaptam az oklevelem rögtön munkába is álltam és megnyitottam az első szalonomat Balatonfüreden. Igyekszem a munkám során precízen dolgozni, a gazdik elképzeléseit figyelembe véve dolgozom. Járok továbbképzésekre, szemináriumokra, hogy minél szebb munkát tudjak kiadni a kezeim közül.

A kozmetika mellett nagy szerelem lett a kutyakiállítás is. 2016-ban választottam ki Hollyt, egy nagyon szuper Border Collie kennelből. Rendkívül okos, értelmes, kiegyensúlyozott kiskutya. Vele kóstoltam bele a kiállítások világába, ami szépen lassan beszippantott. Holly már több ország championja, illetve Junior Best in Show győztes amire nagyon büszke vagyok.

Nálam a gazdi maradhat a kozmetikában a szépítkezés közben, ha szeretne, megnézheti, hogy dolgozom. A legjobbat szeretném nyújtani minden gazdinak és kutyusának, igyekszem tanácsokkal ellátni a gazdikat nem csak szőrápolásban, hanem bármilyen más témában.
Remélem hamarosan találkozunk!

“Benne nem csalódsz. Nem beszél, hát nem is hazudik, nem ígér, mégis odaadja mindenét, nem szól, mégis többet mond, mint amit valaha ember mondott.”

Fekete István

Gyakori kérdések

Összegyüjtöttem pár kérdést amit gyakran fel szoktatok tenni a kozmetika során vagy előtt.

Igen! Kutyakozmetikába járni nem csak akkor kell amikor melegebb idő van, hanem hidegebb időszakokban is. A rendszeres kozmetika nagyon fontos, hogy mindig ápolt legyen a kutyus szőre. Télen a hosszabb szőrt nehezebb kezelni, könnyebben csomósodik, könnyebben bele ragad a hó és a sár így ajánlott a folyamatos kozmetika, jobb a kutyusnak és a gazdinak is egyaránt.
Kozmetikába már egészen kölyökkortól (3-4 hónapos) lehet járni és ajánlott is, hogy megszokja és később ne okozzon problémát a procedúra. Miután megkapta az utolsó veszettségi oltást és védettséget szerez el is keződhet a kölyökkutya beszoktatása a kozmetikába.
Duplaszőrű kutyáknak azokat hívjuk, amelyeknek kétrétegű bundájuk van. Egyik réteg az ajszőrzet, ami rövid és tömött, kitűnően zárja magába a levegőt és szigeteli a kutyát. Ezt a réteget vedlik le a kutyusok a melegebb napokon. A második réteg egy külső szőrtakaró ami keményebb, hosszabb fedőszőrből áll, ezeket nem hullajtják el, ez védi meg kutyusainkat a nap káros sugaraitól és a melegtől. Ezért nem ajánlatos megnyírni dulaszőrű kutyánkat, mert ezzel megszabadítjuk őket a természetes képességüktől, hogy hűtsék vagy fűtsék magukat.
A rövidszőrű kutyáknál általában a szőrhullajtás a legnagyobb probléma a gazdik körében. Rendszeres kozmetikával, alapos aljszőrszedéssel és megfelelő samponos fürdetéssel ez könnyedén enyhíthető. A nyírás nem szedi az elhalt szőrt, legfeljebb kisebb szőrszál hullik ki így nem megoldás a problémára.
Amikor a kutyusnak nincs semmi baja, akkor a mirigyek a bélsárral együtt maguktól kiürülnek. Normál állapotban ürülnek, azonban ha a gyulladás lép fel, a mirigykivezető cső eldugul, ami megakadályozza az ürülést. Ekkor érdemes azonnal állatorvoshoz fordulni, aki képes szakszerűen ki tudja üríteni a mirigyeket. Ha egy egészségesen ürülő bűzmirigyet elkezdünk nyomkodni, az elveszítni önálló tisztulási képességét és onnantól kezdve rendszeres tisztítást fog igényelni, szakember által. Ezért nem ajánlatos fölöslegesen nyomkodni.

Tüzelés alatt nem ajánlatos kozmetikába vinni, ilyenkor nagyobb a fertőzésveszély. Illetve a kozmetikában egymást követik a kutyusok, így ha egy hím kutya megérzi a szagot, elég nehéz fegyelmezni. Így kérem várja meg amíg a tüzelés lezajlik és utána egyeztessünk csak időpontot.

Elsőkörben mindenképpen tájékoztassa a kozmetikust! Ha bolhás kutya érkezik a kozmetikába, szinte mindent fertőtleníteni kell, ami gazdáknak plusz költséget fog jelenteni. A szétugráló bolhák megfetőzhetik a kozmetikát, veszélyt jeletve a többi kutyusra. Így mielőtt kozmetikába jönni előtte kezelje ki kutyusát. Ezt meg lehet tenni különböző bolhairtó samponokkal, bolhairtó szerekkel; spot on-al, nyakörvvel vagy tablettával.
Megfelelő minőségi samponok használatával, ami kifejezetten kutyusod szőrtípusának és bőrének megfelelő, a gyakoribb akár 2 heti fürdés is lehetséges. Általában nem szükséges az ennyire gyakori fürdetés, de megfelelő, minőségi samponokkal nem tudunk ártani kedvencünk bőrének, szőrének.

Jelentkezz be most!

Kapcsolat